Un centenar de persones assisteixen a la conferència sobre les fonts egípcies del Nou Testament

Conferències

Dissabte,  5 de desembre, a les 18:00 hores, va tenir lloc a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà la Conferència que porta per títol “L’Evangeli descodificat: Les fonts egípcies del Nou Testament”, a càrrec del reconegut teòleg osonenc Llogari Pujol.  L’acte s’emmarcà dins del II Cicle de Conferències que enguany organitzen el Grup de Recerca de Cerdanya i el Museu Cerdà sobre temàtica d’investigació.

Llogari Pujol, autor del reconegut llibre: “Jesús, 3.000 años antes de Cristo”, ha estudiat a fons el Nou Testament i ha arribat a la conclusió que bona part del seu contingut s’ha d’interpretar segons les fonts egípcies originàries i que va ser escrit a Egipte, emprant com a base antigues –però conegudes- narracions egípcies. Sovint les traduccions que se n’han fet s’han referit a fonts tergiversades i manipulades incloent les traduccions en grec del demòtic original. També feu notar les nombroses estructures i tècniques literàries utilitzades per plagiar aquestes narracions egípcies (per exemple el conte de Setme) i que el Pare Nostre és una còpia del “Cant del cec”, himne sarcàstic i de queixa sobre el faraó.

091205004
El reconegut teòleg Llogari Pujol, ponent.

L’autor va il·lustrar els assistents sobre aquesta polèmica i revolucionària teoria, i va arribar a algunes conclusions com que Jesús, almenys tal com es presenta a l’Evangeli, no va existir mai; que el cristianisme nasqué d’acord als interessos romans a la regió i sempre visqué prop del poder; i també que moltes parts de l’Antic i el Nou Testament són mers plagis de relats egipcis i escrits, probablement, per experts a Sakkara (Egipte), per encàrrec.

Aquesta interessant conferència gratuïta fou seguida per gairebé un centenar de persones que omplien la sala de convencions del Museu Cerdà, essent el quart acte amb més assistència del cicle organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya dels prop de 80 que s’han organitzat enguany.

091205009
Un moment de la interessant conferència

1 comment

  1. […] i autor de nombrosos llibres (Jesús, 3.000 anys abans de Crist) i estudis científics sobre les Fonts Egípcies del Nou Testament. L’acte va ser organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya, dins dels actes del tradicional […]

Escriu el teu comentari