A L’ESTIU, RECERCA’T!

A l'estiu RECERCA'T

El Grup de Recerca de Cerdanya, seguint fil per randa el programa temàtic endegat per aquest any 2011,  organitza el Cicle Cultural d’Estiu 2011, que durant els mesos de juliol i agost té programades un total de 14 activitats culturals d’índole diversa. El programa, sota el títol “A l’estiu, recerca’t!” vol consolidar-se com a referent cultural i divulgatiu dins l’àmbit pirinenc després dels èxits reeixits de les edicions del 2009 i 2010.

A l'estiu, recerca't!Per al proper mes de juliol, es realitzaran les següents activitats: el dia 22, tindrà lloc una conferència sobre el món de la física i es presentarà el llibre divulgatiu “100 preguntes de física” del reconegut divulgador i científic Jordi Mazón; el dia 27, es projectarà un curtmetratge inèdit a la comarca sobre el Retaule de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell que serà seguit d’una conferència sobre el mateix tema a càrrec de Lluís Obiols (President de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell IECAU) i de Jesús Galindo; el dia 28, al local social de Santa Cecília de Bolvir, tindrà lloc la ja clàssica conferència sobre les feines d’excavació de l’important jaciment iberoceretà del Castellot de Bolvir, amb la presència dels arqueòlegs responsables de l’excavació -Oriol Mercadal, Oriol Olesti i Jordi Morera- i presentada per l’alcalde de Bolvir, Sr. Bartomeu Baqué; i per acabar, el dia 30, el naturalista i aventurer Miquel Alonso explicarà les seves impressions en la conferència “Un naturalista a Mongòlia”; a la nit del dia 30, està programada, si el temps ho permet, una sortida astronòmica a Guils de Cerdanya, amb la presència de l’Associació Astronòmica de la Seu d’Urgell i els seus potents telescopis.

Per al proper mes d’agost, es realitzaran les següents activitats: el dia 2 d’agost repassarem les novetats de l’altre jaciment estrella de la comarca, les excavacions al jaciment paleolític de Montlleó, a Prats i Sansor, amb el seu responsable Xavier Mangado; el dia 4, Íñigo Soteras explicarà les seves aventures al pol sud, en la conferència “Doctor en la Antártida”; el dia 5, ens endinsarem dins l’apassionant món dels ratpenats amb l’expert Carles Flaquer; el dia 6, Quin Sala Raduà ens farà aproximar la mirada al món dels escarabats de la Cerdanya, un tema desconegut pel gran públic però d’una riquesa gens menyspreable; el dia 11, exposarem les principals espècies de plantes invasores, a càrrec del naturalista Albert Ruzafa; el dia 12, tindrà lloc la tradicional “Trobada de poesia i música d’estiu”, essent aquesta la tercera edició del format d’estiu (i la setena englobant les d’hivern); el dia 13, el reconegut historiador de la Seu d’Urgell i principal expert pirinenc en els càtars, Carles Gascón, ens aprofundirà en la petjada deixada per aquest col·lectiu en la història de Cerdanya; i per acabar, el dia 18, Carlos Guardia ens farà una visita virtual per l’enorme riquesa de senders i camins de la comarca, així com de la resta del Pirineu.

Totes les activitats seran al Museu Cerdà de Puigcerdà tret de la conferència sobre el Castellot, que serà a Bolvir. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom. Per més informació i horaris, consultar l’agenda de la nostra pàgina web.

També des de l’associació posarem a la xarxa les noves edicions de les dues revistes que gratuïtament edita el Grup de Recerca de Cerdanya: la revista Ker – de temàtica científica- i la revista Querol – de temàtica cultural ceretana-.

Des de l’associació valorem molt positivament la resposta social als nostres actes des de ja fa gairebé 4 anys, així com la repercussió d’aquests més enllà de l’entorn local i comarcal. La notorietat assolida i la sensació d’un públic satisfet, així com també d’anar fent-nos un lloc important en el panorama cultural cerdà, ens motiva a seguir treballant, conjuntament amb els nostres col·laboradors principals, amb il·lusió en un programa cultural d’ampli espectre, ambiciós, totalment gratuït i sense ànim de lucre sense precedents a la comarca, que ompli l’apetit cultural i formatiu tant dels cerdans com dels que ens visiten, fugint dels artificis, amb la ferma creença que el low cost no està renyit ni amb la qualitat ni amb l’interès que desperta en la gent  i apostant per un tracte proper però de màxima qualitat acadèmica i divulgativa en cadascuna de les actuacions culturals i científiques que organitzem durant tot l’any i de manera regular i constant.

Finalment, des del Grup de Recerca de Cerdanya donem les gràcies a la desinteressada col·laboració dels  ponents, músics, rapsodes, guies i professionals de la informació que fan possible, amb el seu altruisme i predisposició, la gratuïtat i plena funcionalitat d’aquestes activitats.

TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES, OBERTES A TOTHOM I SENSE ÀNIM DE LUCRE. NO CAL INSCRIPCIÓ A CAP ACTIVITAT PER ASSISTIR-HI.

Escriu el teu comentari