Explica'm Una Història - El patrimoni sonor de la Cerdanya: les nostres campanes - Daniel Vilarrubias

Les campanes de Cerdanya clouen el cicle Explica’m una Història

Conferències Explica'm una història

El passat divendres, dia 15 de febrer, al vespre va tenir lloc, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, la tercera i darrera conferència del cicle sobre història local Explica’m una Història!, organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya.

La conferència portava per títol: “El patrimoni sonor de la Cerdanya: les nostres campanes” i va anar a càrrec de Daniel Vilarrubias, arxiver, historiador de l’art, campanòleg i músic.

El ponent va introduir el públic assistent en el món de les campanes amb alguns exemples internacionals, per passar als tocs de campanes d’alguns llocs d’Espanya i de Catalunya, per acabar repassant els diferents campanars de la Cerdanya, posant especial èmfasi en els de Talló, Bolvir i Puigcerdà.

La conferència va ser seguida per un nombrós públic.

Explica'm Una Història - El patrimoni sonor de la Cerdanya: les nostres campanes - Daniel Vilarrubias
Daniel Vilarrubias durant la seva xerrada (foto: Emili Giménez)

Amb aquesta conferència acaba la quarta edició del cicle de xerrades Explica’m una Història! que ha tingut molt bona acollida. L’exposició de fotografies “La retirada” de la periodista nord-catalana Frédérique Berlic, que descriu l’èxode cap a l’estat francès a finals de la Guerra Civil, es podrà visitar fins a Setmana Santa al mateix espai de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.

Igualment us convidem divendres vinent a la presentació d’una de les darreres obres del nostre malaguanyat vicepresident Oriol Mercadal. El llibre “La comunitat jueva de Puigcerdà (c.1250-1493). Documentació i arqueologia de la vila nova i del call”, d’Oriol Mercadal i Carme Subiranas, és el resultat d’anys d’estudi sobre el call jueu de Puigcerdà.