Les possibles conseqüències del canci climàtic a Cerdnaya - Pol Trilles

El puigcerdanès Pol Trilles explica com pot afectar el canvi climàtic a la comarca

Conferències

Dissabte, dia 7 de març, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència: “La possible afectació del canvi climàtic a la Cerdanya”, a càrrec de Pol Trilles, encarregat de l’espai de meteorologia de Ràdio Puigcerdà.

El ponent va exposar les dades meteorològiques dels darrers anys a la Cerdanya per analitzar com han anat evolucionant, cosa que confirmaria l’augment de les temperatures i el descens de les precipitacions, especialment, en forma de neu. També va exposar altres afectacions, com l’existència d’espècies animals invasores.

La segona part de la conferència va versar sobre les afectacions econòmiques al sistema productiu cerdà, especialment al negoci relacionat amb la neu i l’esquí, a l’hivern i la necessitat de desestacionalitzar i diversificar l’oferta econòmica, ja que cada cop es preveu que nevi menys i en cota més alta.

Tanmateix, la producció de neu artificial serà cada cop menys rendible, perquè es necessitarà més aigua i més energia i això farà poc viable en molts llocs la possibilitat de la innivació artificial per suplir la manca de neu natural.

La conferència, que va omplir la sala, va anar seguida de força preguntes per part del nombrós públic assistent.

Les possibles conseqüències del canci climàtic a Cerdnaya - Pol Trilles
El jove puigcerdanès Pol Trilles abans de començar la xerrada (foto: Pol Trilles).