Joves Investigadors 2020 -Joan Bertran

Fauna, energia solar i matemàtiques a la 9a edició dels Joves Investigadors

Conferències Joves Investigadors

La darrera setmana del mes de juliol d’enguany, ha tingut com ve essent tradicional, el Cicle ‘Joves Investigadors’, on els autors d’alguns treballs de recerca de Batxillerat de l’Institut Pere Borrell exposen els seus treballs de recerca de 2n de Batxillerat. El GRC organitza aquest cicle des de l’estiu de 2012.

El cicle es va iniciar dilluns, dia 27, amb en Joan Bertran, qui va exposar el seu treball titulat “Els animals del Pirineu”, inicialment realitzat en francès però que va ser traduït també al català. La conferència constà d’una selecció de la fauna més característica del Pirineu, amb les seves corresponents fitxes, així com d’una explicació sobre com fer recomptes d’espècies, com el cérvol o el gall fer.

Joves Investigadors 2020 -Joan Bertran
Joan Bertran exposant el seu treball de recerca sobre la fauna pirinenca (foto: Gael Piguillem)

El segon treball, el dimarts dia 28, el va exposar l’Albert Vendrell, amb el títol: “Estudi i comparació d’una instal·lació d’energia solar envers una instal·lació convencional a la Cerdanya”. Segons els càlculs realitzats, una instal·lació d’energia solar té un cost similar al d’una convencional.

Joves Investigadors 2020 - Albert Vendrell
Albert Vendrell i Comengés, durant la conferència sobre l’energia solar (Foto: Francesc Esteban)

Finalment, va cloure el cicle, el dimecres dia 29, l’Adrià Puerta amb un treball titulat: “Matemàtiques i Literatura: secrets que no s’expliquen”, on es varen explorar les connexions existents entre les Matemàtiques i la Literatura, així com algunes novel·les que tenen temàtica matemàtica.

Joves Investigadors 2020 - Adrià Cuesta
L’Adrià Puerta i Lorca, en un moment de la seva xerrada sobre matemàtiques i literatura (Foto: Gael Piguillem)

El cicle ha estat seguit per 61 persones i la durada mitjana de les xerrades va ser d’uns 30 minuts.