Setmana de la Ciència 2018 - Sortida Geològica Joan Carles Pereiro

La meteorologia i geologia ceretanes a la Setmana de la Ciència

Conferències Setmana de la Ciència Sortides

El Grup de Recerca de Cerdanya ha celebrat, per 10è any, la Setmana Europea de la Ciència amb un parell d’activitats: una conferència sobre la meteorologia de Cerdanya i una sortida per a descobrir la geologia de la nostra comarca.

Dissabte, dia 24 de novembre, a les 18 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, Pol Trilles va fer una conferència amb el títol “La meteorologia de Cerdanya”. El Pol, de només 15 anys, és l’encarregat de la secció de Meteorologia de Ràdio Puigcerdà. El ponent va explicar els diferents règims tèrmics i de precipitacions que hi ha a la Cerdanya en cada estació i va fer també una anàlisi de com ha canviat el temps durant els darrers anys, a partir de les dades disponibles. Després de l’exposició, Pol Trilles va respondre les nombroses preguntes del públic assistent.

Setmana de la Ciència 2018 - Meteorologia Pol Trilles
Pol Trilles durant la conferència “Meteorologia a la Cerdanya” (foto: Gael Piguillem)

L’endemà diumenge, dia 25 de novembre, al matí, es va realitzar una sortida geològica guiada per la Cerdanya, a càrrec del geòleg local Joan Carles Pereiro, que va glossar la síntesi geològica de la Cerdanya i després va explicar l’origen i evolució in situ dels Estorregalls (Bad-Lands) d’All.

Setmana de la Ciència 2018 - Sortida Geològica Joan Carles Pereiro
Grup de la sortida geològica a Guils de Cerdanya escoltant les explicacions del geòleg Joan Carles Pereiro (Foto: Francesc Esteban)

Aquests actes s’emmarquen dins de la Setmana Europea de la Ciència.