Guanyadors del CICC 2012

CICC 2012

Pel cap de setmana del 26, 27 i 28 d’octubre se celebrà la tercera edició del Certamen Internacional de Curtmetratges de Cerdanya, dins les instal·lacions del Museu Cerdà de Puigcerdà , que té com a objectius principals la promoció turística de la comarca, la promoció de joves talents del gènere cinematogràfic i la projecció de la comarca de Cerdanya com a plató cinematogràfic i marc de referència en el nou cinema del nostre petit país. L’activitat se centra en els joves realitzadors, entre 18 i 35 anys.

Els guanyadors de l’edició d’enguany han estat:

 

Millor curtmetratge

 1. Algo queda, Anna Lorenz
 2. El rastrillo se quiere comprometer, Santi Veiga. FINALISTA
 3. Ngutu, Daniel Valledor/Felipe del Olmo. FINALISTA
Entrega de premis CICC 2012, Manu Valls
Manu Valls recull els premis de Millor Curtmetratge i Millor Actriu del CICC 2012

 

Millor curtmetratge en català

 1. Cargols!, Geoffrey Cowper
Geoffrey Cowper i Pipo Jori, premi al millor curtmetratge en català del CICC 2012
Geoffrey Cowper i Pipo Jori, premi al millor curtmetratge en català

 

Premi del Jurat

 1. El hijo 10, Óscar Lorca/Chema Argente
Òscar Lorca, premi del Jurat del CICC 2012
Òscar Lorca recull el Premi del Jurat del CICC 2012 pel curtmetratge El Hijo 10

 

Millor actor

 1. Chani Martín, El rastrillo se quiere comprometer
 2. Jake Short,It is dark in here. FINALISTA
 3. Pep Cruz, Le llamaremos Bobby. FINALISTA

 

Millor actriu

 1. Mª Alfonsa Rosso, Algo queda
 2. Marta Belenguer, Algo queda. FINALISTA
 3. Rosario Pardo, Perrito chino. FINALISTA

 

El públic assistent a cada sessió ha votat in situ els diferents premis (tret del premi del Jurat) entre tots els curtmetratges que pertanyin a la Secció Oficial mitjançant una graella preparada a tal efecte.

L’entrega de premis comptà amb la presència de l’Alcalde de Puigcerdà, Il·lustre Sr Albert Piñeira, amb el President del Grup de Recerca de Cerdanya, Sr Enric Quílez i amb el Director de la Cerdanya Film Commission i del Certamen, Sr Jordi Forcada. L’acte fou presentat pel reconegut periodista cerdà Josep Maria Teignier. Els trofeus són obra de l’escultor cerdà Albert Tàpias.

Presentació de l'entrega de premis del CICC 2012
Josep Maria Teignier presentant l'entrega de premis del CICC 2012

L’entrega consistí en una contextualització del Certamen, les valoracions fetes des de l’organització de l’edició d’enguany i les perspectives de futur del festival, la presentació en societat de la iniciativa de la CERDANYA FILM COMMISSION, l’entrega de premis, el discurs de l’Alcalde de Puigcerdà i les projeccions dels curtmetratges guanyadors. Al final, se serví una copa de cava per tothom.

Des de l’organització del Certamen valorem molt positivament la resposta per part del públic ceretà en totes les projeccions que es duen a terme així com també la bona acollida que rep el festival per part dels professionals del món audiovisual estatal, ajudant a consolidar el Certamen Internacional de Curtmetratges de Cerdanya com una cita obligada i de referència de manera anual. Enguany, amb els 142 curtmetratges rebuts, s’han doblat les xifres de curtmetratges a concurs respecte l’anterior edició, cosa que indica la bona salut de la iniciativa, que seguirà creixent i desenvolupant-se en les properes edicions.

A més a més, el Certamen experimentarà un creixement al llarg de tot l’any, amb l’organització de diferents tallers de curtmetratges de producció pròpia, projeccions en altres èpoques i altres activitats de caire cultural, formatiu i divulgatiu.