Programa d’estiu

Altres Notícies

El Grup de Recerca de Cerdanya, seguint el programa temàtic endegat per aquest any 2013, posa en marxa les iniciatives de l’entitat per aquest estiu. Enguany s’ha programat la cinquena edició del cicle cultural d’estiu A L’ESTIU, RECERCA’T!, tradicional cicle de conferències del GRC i el ja consolidat cicle JOVES INVESTIGADORS, centrat en conferències sobre els Treballs de Recerca de Batxillerat més rellevants dels joves estudiants de la comarca i que es complementarà amb el Premi Sebastià Bosom. A més a més, enguany s’hi suma la quarta edició del festival de cinema que organitza l’entitat.

El cicle cultural d’estiu A L’ESTIU, RECERCA’T!, durant el mes d’agost, té programades un total de 12 activitats culturals d’índole diversa: conferències, sortides i Trobada de Poesia i Música d’Estiu. Enguany cobra una especial importància el microcicle sobre Egipte i el seu món (conferències i exposició) que versa sobre l’Antic Egipte des de diversos punts d’interès: religiós, tècnic, arqueològic i històric. El programa vol seguir consolidant-se com a referent cultural i divulgatiu dins l’àmbit pirinenc després dels èxits reeixits de les edicions passades, amb una mitjana de més de 70 assistents per activitat de la passada edició.

El Cicle JOVES INVESTIGADORS, programat per finals de juliol, té programades 3 sessions. Es presentaran treballs relatius a la comarca, d’alt nivell cultural i divulgatiu i premiats a nivell català. El Grup de Recerca de Cerdanya segueix ferm en l’aposta per promocionar la ciència i la divulgació científica des dels propis estatuts de l’entitat i hi suma al citat cicle el Premi Sebastià Bosom – Vila de Puigcerdà, guardó creat donar visibilitat al planter científic de la comarca i incentivar la recerca sobre la mateixa entre els joves estudiants de la comarca.

Enguany el Certamen de Curtmetratges (16-18 d’agost) de l’entitat creix i s’integra en el nou FILM CERDANYA. FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA INDEPENDENT I CURTMETRATGES DE CERDANYA. Constarà del tradicional concurs de curtmetratges amb votació popular i s’ampliarà amb projeccions durant el vespre del divendres 16 i tot el dissabte 17 de curtmetratges i pel·lícules independents. A més a més, durant els dies anteriors, s’ha programat un curs d’interpretació i rodatge d’un curtmetratge amb un director de cinema professional. Com a novetat respecte edicions anteriors, l’entitat vol apostar pel cinema com a indústria complementària al turisme i organitza el diumenge 18 una jornada de reflexió, presentació i debat sobre la realitat cinematogràfica del Pirineu, fet inèdit fins ara, amb la presència de representants dels diferents festivals de cinema de l’entorn, directors professionals de cinema, presentació de projectes de rodatge 100% pirinencs i diferents ponències sobre el paper que el cinema i els rodatges poden desenvolupar en el nou marc socioeconòmic pirinenc.

També posarem a la xarxa les noves edicions de les dues revistes que periòdicament edita de forma gratuïta el Grup de Recerca de Cerdanya: la revista Ker – de temàtica científica- i la revista Querol – de temàtica cultural ceretana-.

Malgrat la greu crisi econòmica i la falta d’ajudes públiques, el GRC segueix treballant i invertint fons propis per realitzar un programa cultural d’ampli espectre, ambiciós, totalment gratuït i sense ànim de lucre sense precedents a la comarca, que ompli l’apetit cultural i formatiu tant dels cerdans com dels que ens visiten, oferint activitats formatives i divulgatives destinades també a complementar l’oferta turística de la comarca, amb valor afegit i amb la ferma creença que el low cost no està renyit ni amb la qualitat ni amb l’interès que desperta en la gent, tot apostant per un tracte proper però de màxima qualitat acadèmica i divulgativa en cadascuna de les actuacions culturals i científiques que organitzem durant tot l’any i de manera regular i constant.

Finalment, des del Grup de Recerca de Cerdanya donem les gràcies a la desinteressada col·laboració dels  nostres associats, ponents, músics, rapsodes, guies i professionals de la informació que fan possible, amb el seu altruisme i predisposició, la gratuïtat i plena funcionalitat d’aquestes activitats.

Aquí podeu consultar les activitats previstes per als mesos de juliol i agost.