Un doctor a l’Antàrtida? Íñigo Soteras ens ho explica

A l'estiu RECERCA'T

Dijous, 4 d’agost, a les 18,00 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència “Doctor en la Antártida”, a càrrec del metge de l’Hospital de Puigcerdà Íñigo Soteras. L’acte s’emmarca dins del IX Cicle de Conferències Pirinenques i del III Cicle d’Estiu – A l’estiu, RECERCA’T!- que organitza el Grup de Recerca de Cerdanya.

Què motiva a una persona a anar a treballar temporalment a l’Antàrtida? Com és el dia a dia en aquest continent remot? Quina feina s’hi desenvolupa i amb quina finalitat? Aquestes i altres qüestions han estat resoltes per n’Íñigo Soteras en aquesta apassionant entrega del cicle d’estiu.

Des del viatge en avió fins a la Patagònia, el trajecte de tres dies per un oceà embravit, marejós, onades de vuit metres… fins al condicionament de les instal·lacions de la base temporal espanyola a la perifèria de l’Antàrtida. Lliçons del dia a dia, encontres amb animals salvatges (pingüins, foques, elefants marins, foques lleopard…), problemes domèstics, abastiment d’aigua, visites inesperades de turistes, així com la convivència tipus “Gran Germà”, explicat tot plegat amb la passió que només posseeix qui ho ha viscut en primera persona.

La xerrada, seguida per unes 40 persones, ha conclòs amb un animat torn de preguntes per part del públic assistent sobre aspectes més concrets i quotidians de la vida a l’altre extrem del nostre planeta.

Escriu el teu comentari