El Grup de Recerca de Cerdanya és una associació sense ànim de lucre que promociona la divulgació de la ciència i la cultura a Cerdanya, objectius que emanen dels seus estatuts.

Dins d’aquest àmbit i en col·laboració amb la Cerdanya Film Commission, presentem una nova iniciativa audiovisual dedicada a explicar de manera breu i amena temes científics, històrics i patrimonials relatius a la nostra comarca. Les Càpsules de Recerca pretenen obrir el coneixement cerdà al món de les noves tecnologies, internet i les xarxes socials, esdevenint una eina útil i educativa de divulgació de la realitat cerdana.

Les Càpsules de Recerca se sumen a l’oferta editorial gratuïta i en línia que produeix el Grup de Recerca de Cerdanya (Revista científica Ker i revista cultural Querol)  i n’esdevé un dels elements principals del programa divulgatiu endegat per la nostra associació.

Per què les Càpsules de Recerca?

En un món merament audiovisual, globalitzat i amb l’accés a les noves tecnologies totalment garantit, es fa indispensable adaptar a aquests suports el coneixement científic i cultural que Cerdanya genera així com oferir una eina en línia, gratuïta i concisa que sigui d’interès per tota aquella persona que s’interessi per la comarca.

 

Què contenen les Càpsules de Recerca?

Aquests breus clips, a la vora de 5 minuts, contenen converses disteses entre el presentador i un expert en el tema en qüestió. Tractaran sobre elements patrimonials, jaciments arqueològics, personatges rellevants, anècdotes històriques documentades, divulgació d’elements científics (flora, fauna, micologia, astronomia…) i divulgació d’elements socials i culturals propis dels cerdans (gastronomia, tradicions, llengua…).

 

On es poden trobar?

Les Càpsules de Recerca es podran trobar disponibles a través del web del GRC, penjades al canal Youtube de la nostra entitat i als nostres perfils de Twitter i Facebook.

 

Primeres càpsules

Avui estrenem, amb motiu del quart aniversari de la nostra associació, un projecte més, les Càpsules de Recerca, amb dos clips de temàtica boletaire: els bolets comestibles i els bolets tòxics de Cerdanya.