Presentació de les Càpsules de Recerca

Càpsules de Recerca

El Grup de Recerca de Cerdanya és una associació sense ànim de lucre que promociona la divulgació de la ciència i la cultura a Cerdanya, objectius que emanen dels seus estatuts.

Dins d’aquest àmbit i en col·laboració amb la Cerdanya Film Commission, presentem una nova iniciativa audiovisual dedicada a explicar de manera breu i amena temes científics, històrics i patrimonials relatius a la nostra comarca. Les Càpsules de Recerca pretenen obrir el coneixement cerdà al món de les noves tecnologies, internet i les xarxes socials, esdevenint una eina útil i educativa de divulgació de la realitat cerdana.

Les Càpsules de Recerca se sumen a l’oferta editorial gratuïta i en línia que produeix el Grup de Recerca de Cerdanya (Revista científica Ker i revista cultural Querol)  i n’esdevé un dels elements principals del programa divulgatiu endegat per la nostra associació.

Per què les Càpsules de Recerca?

En un món merament audiovisual, globalitzat i amb l’accés a les noves tecnologies totalment garantit, es fa indispensable adaptar a aquests suports el coneixement científic i cultural que Cerdanya genera així com oferir una eina en línia, gratuïta i concisa que sigui d’interès per tota aquella persona que s’interessi per la comarca.

 

Què contenen les Càpsules de Recerca?

Aquests breus clips, a la vora de 5 minuts, contenen converses disteses entre el presentador i un expert en el tema en qüestió. Tractaran sobre elements patrimonials, jaciments arqueològics, personatges rellevants, anècdotes històriques documentades, divulgació d’elements científics (flora, fauna, micologia, astronomia…) i divulgació d’elements socials i culturals propis dels cerdans (gastronomia, tradicions, llengua…).

 

On es poden trobar?

Les Càpsules de Recerca es podran trobar disponibles a través del web del GRC, penjades al canal Youtube de la nostra entitat i als nostres perfils de Twitter i Facebook.

 

Primeres càpsules

Avui estrenem, amb motiu del quart aniversari de la nostra associació, un projecte més, les Càpsules de Recerca, amb dos clips de temàtica boletaire: els bolets comestibles i els bolets tòxics de Cerdanya.

2 comments

  1. […] el projecte de les Càpsules de Recerca amb un tema un parell de clips sobre els bolets de Cerdanya, un sobre els bolets comestibles i un […]

  2. […] 1 de desembre, a les 18 hores, al Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la presentació de les Càpsules de Recerca, una nova iniciativa del Grup de Recerca de Cerdanya que consisteix en una sèrie de filmacions […]