Puigcerdà indústria tèxtil Josep Maria Querol-Textil

La importància de la indústria tèxtil a Puigcerdà

A l'estiu RECERCA'T

Ahir dilluns, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència: “Puigcerdà (1250-1420). Vila capdavantera de la indústria tèxtil”, a càrrec de Josep Maria Querol i Noguera.

El ponent va situar la puixança econòmica i demogràfica de Puigcerdà dels seus orígens en la importància que va tenir per la Vila de la important indústria tèxtil, tant pel que fa als teixits com a la tinció d’aquests i l’exportació a terres catalanes i a l’estranger.

El conferenciant va explicar que aquests fets són relativament poc coneguts a Puigcerdà i Cerdanya i que caldria divulgar-los amb molta més profunditat.

En Josep Maria Querol i Noguera va néixer a Puigcerdà, al carrer Major. És Doctor Enginyer d’Indústries Tèxtils, molt conegut per la seva dedicació com Consultor Acústic i Control de soroll. És estudiós del món Mediterrani antic i ha donat conferències sobre els Tallers tèxtils a l’Antic Egipte, els Teixits coptes dels segles III a l’XI, el Mite de Dionysus en la Iconografia cristiana en els teixits coptes i en els darrers anys ha estudiat la indústria tèxtil a Puigcerdà en l’Edat Mitjana.
Puigcerdà indústria tèxtil Josep Maria Querol-Textil
El ponent, Josep Maria Querol i Noguera (Foto: Francesc Esteban)