Capcalera Explica'm Una Història 2024

Arriba el 9è Explica’m una història!

Conferències Explica'm una història

El proper divendres, 16 de febrer, tindrà lloc la primera xerrada de la novena edició del cicle “Explica’m una història” que organitzem conjuntament l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya.

Durant tres divendres, a les 7 del vespre, parlarem, a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, de temes relacionats amb la història de la comarca. Enguany us oferirem dues conferències i un documental:

  • El divendres 16 de febrer, el doctor en medicina i història Josep Roig i la historiadora Puri Merino ens faran la conferència “De què morien els habitants de Puigcerdà fa 150 anys?”. Entre altres coses intentaran respondre a la pregunta de si la ubicació geogràfica atorgava als habitants de la vila un cert efecte protector davant les epidèmies de l’època.
  • El divendres 23 de febrer projectarem el documental “I les Fonts van Parlar” sobre els aiguats que van afectar el nostre territori el novembre de 1982. El periodista Jofre Figueras presentarà el documental i conduirà un col·loqui posterior.
  • Finalment, el divendres 1 de març, Òscar Jané i Checa, professor de la UB, parlarà del polític nord-català Emmanuel Brousse a la xerrada que porta per títol Emmanuel Brousse: pensar el món des de les fronteres”.

Trobareu tota la informació a la pàgina web de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.

Cartell Explica'm Una Història 2024