Carles Pont durant la conferència

Carles Pont explica l’ús que fan els polítics de les xarxes socials

A l'estiu RECERCA'T Conferències

Dimarts, dia 16 d’agost, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la tercera conferència del cicle “A l’estiu, recerca’t”, que portava per títol: “La política a les xarxes socials. Contradiccions ideològiques, discursos d’odi i foguera de les intimitats”, a càrrec de Carles Pont Sorribes, professor de Comunicació de la UPF.

El conferenciant va explicar l’origen de les xarxes socials i dels actuals influencers, llavors anomenats líders d’opinió; com han anat evolucionant al llarg dels anys a través de mitjans com la premsa, la ràdio i la televisió, fins a arribar a l’actual internet i les xarxes socials.

Carles Pont durant la conferència
Carles Pont i Sorribes durant la conferència (foto: Gael Piguillem).

Després, ha analitzat l’ús que fan els polítics, especialment els de caràcter populista, de les xarxes socials, quin tipus de llenguatge utilitzen i amb quines finalitats, fins a arribar a exposar la seva intimitat, per demostrar que, en el fons, són persones normals com els seus votants. Així, han desfilat personatges com Donald Trump, Keiko Fujimori, Mateo Salvini, Santiago Abascal o Justin Trudeau.

La conferència ha anat seguida d’un animat debat i moltes preguntes formulades pel públic present a la sala.