“Cereals i enginyeria genètica”, primera etapa del Cicle sobre biotecnologia

Conferències

Dins del marc del Cicle de conferències d’interès pirinenc, el Grup de Recerca de Cerdanya ofereix un seguit d’activitats relacionades amb la divulgació científica de diferents àmbits científicotecnològics comptant amb la col·laboració de primeres espases de cada sector. Enguany s’ha plantejat iniciar la mostra amb un microcicle sobre biotecnologia.

El passat dissabte dia 10 de març, a les 18h, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència: “Cereals i enginyeria genètica. Com ha arribat i què fa un gen de la genciana groga al genoma del blat de moro”, a càrrec de la Dra. Teresa Capell, catedràtica especialista en biotecnologia de cereals de la Universitat de Lleida.

La conferència va tractar sobre els polèmics transgènics. La Dra. Capell va explicar molt clarament en què consisteix un transgènic, quines són les limitacions que hi ha per desenvolupar-los dins de la Unió Europea i els avantatges que poden representar, en especial per les economies dels països en vies de desenvolupament, on són habituals i no tenen tantes restriccions com a la Unió Europea. La Dra. Capell va expressar el seu malestar i preocupació per l’ambient en què viuen els membres del seu laboratori, que es troben perseguits socialment per la tasca investigadora que realitzen, fins al punt que molts d’ells han d’ocultar la feina que fan, en un ambient que va titllar de gairebé “inquisitorial”.

El públic assistent va fer nombroses preguntes sobre diferents temes relacionats amb els transgènics i sobre les limitacions existents avui dia a Espanya i a Europa per al seu ús i comercialització.

La Dra. Capell en un moment de la conferència

Escriu el teu comentari