Eduard Sànchez

El Castell de Llívia protagonitza la tercera xerrada de l’Explica’m Una Història

Conferències Explica'm una història

Divendres, dia 19 de novembre, a les 20 hores, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya va tenir lloc la tercera conferència del VI cicle sobre història local “Explica’m una història”, organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya.

La conferència portava per títol: “Castell de Llívia, la recerca continua. Noves dades per la història de Cerdanya” i va anar a càrrec d’Eduard Sànchez, Arqueòleg i director de les excavacions arqueològiques al castell de Llívia.

El ponent va parlar les diferents etapes constructives localitzades al castell de Llívia, quant a les fonts històriques com de les evidències arqueològiques. També va explicar algunes de les troballes d’enguany que permeten reubicar cronològicament alguna d’aquestes etapes constructives del castell, cosa inèdita fins ara.

Igualment, va comentar que per poder seguir correctament amb les excavacions en un futur, caldria retirar la gran quantitat de terres acumulades fins ara d’anteriors campanyes d’excavació.

La conferència va ser seguida per un nombrós públic que, en acabar la conferència, a part de formular algunes preguntes.

Eduard Sànchez
El ponent, Eduard Sànchez, durant la conferència (foto: Gael Piguillem).

El cicle “Explica’m una història” acaba aquest divendres, dia 26 de novembre, amb la xerrada “Cerdans i alturgellencs als camps nazis” a càrrec dels historiadors Marc Bernadas i Pau Chica.