Conferència "Nanotecnologia: què és i com ens afecta" a càrrec d'Albert Grau

El físic puigcerdanès Albert Grau explica què és la nanotecnologia

A l'estiu RECERCA'T Conferències

El cicle de conferències A l’estiu recerca’t! de 2019 encara la recta final amb la xerrada del físic i expert en Nanotecnologia, Albert Grau, que va tenir lloc ahir dimecres, dia 21 d’agost, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà.

Sota el títol “Nanotecnologia: què és i com ens afecta?” la conferència es va basar en cinc punts: què és la Nanotecnologia? Quin aspecte té? Per què les nanopartícules tenen un comportament tan diferent del de la matèria ordinària? Quines aplicacions hi ha actualment de la Nanotecnologia? I quines seran les aplicacions que hi trobarem en un futur pròxim?

Conferència "Nanotecnologia: què és i com ens afecta" a càrrec d'Albert Grau
El públic escoltant atentament l’Albert Grau durant la conferència (foto: Gael Piguillem)

Pel que fa a les aplicacions, el ponent va fer especial èmfasi en les aplicacions biomèdiques, especialment, en les de la protecció de la pell o la lluita contra el càncer i altres malalties. Les propietat de les nanopartícules també s’apliquen en camps com l’òptica, l’energia solar i el filtratge de partícules contaminants entre moltes altres. L’Albert Grau també va desmitificar algunes idees preconcebudes sobre què és Nanotecnologia, més properes a la ciència ficció que no pas a la realitat.

La xerrada -molt didàctica- va ser seguida per un nombrós públic, el qual va formular algunes preguntes en acabar la conferència.

Conferència "Nanotecnologia: què és i com ens afecta" a càrrec d'Albert Grau
Albert Grau, de Puigcerdà, actualment fent el doctorat en Nanotecnologia a la Universitat d’Utrecht (foto: Gael Piguillem)

L’Albert Grau està treballant en el seu Doctorat sobre Nanotecnologia a la Universitat d’Utrecht (Països Baixos).