Conferència sobre el jaciment ibèric del Serrat del Castellar

El jaciment ibèric del serrat del Castellar estrena la 6a edició de l’Explica’m una Història

Conferències Explica'm una història

Divendres, dia 5 de novembre, a les 20 hores, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya va tenir lloc la primera conferència del VI cicle sobre història local “Explica’m una història”, organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya.

La conferència portava per títol: “El serrat del Castellar (Fontanals de Cerdanya). Descobrint un nou poblat ibèric a la Cerdanya” i va anar a càrrec de Joan Oller, arqueòleg i professor associat a l’UAB.

El ponent va parlar de les darreres campanyes dutes a terme al serrat del Castellar (municipi de Fontanals de Cerdanya), sobre les restes d’un antic poblat ibèric que, possiblement, hauria tingut funcions bàsicament defensives del territori. Aquest poblat presenta, almenys, dos moments: un d’ibèric i un de romà republicà, sense excloure la possibilitat de moments més antics. Les properes campanyes d’excavació ho acabaran determinant.

La conferència va ser seguida per un nombrós públic, tot recuperant la normalitat després dels moments més restrictius a causa de la covid-19. Aquestes conferències es duien a terme durant el mes de febrer i no descartem tornar-les a fer en aquestes dates.

Joan Oller
El ponent, Joan Oller, durant la conferència (foto: Gael Piguillem)