Explica'm una Història 2020. Anníbal per les terres cerdanes, a càrrec d'Oriol Olesti.

El probable pas d’Anníbal per la Cerdanya desperta un gran interès

Conferències Explica'm una història

Aquest divendres, dia 14 de febrer, va tenir lloc, a la Sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, la segona conferència del cicle “Explica’m una Història” sobre història local, que organitzen l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya.

La conferència portava per títol: “Anníbal per les terres cerdanes. A la recerca del general cartaginès” i va anar a càrrec de l’historiador i arqueòleg, Oriol Olesti.

El ponent va introduir primer al pas d’Anníbal pels Pirineus dins del marc de la II Guerra Púnica, entre Roma i Cartago. A continuació, va explicar el que sabem d’aquest pas a partir de les fonts clàssiques i finalment, va explorar les diferents teories existents a partir de treballs de recerca i de les troballes arqueològiques recents de nous materials cartaginesos a la vall del Segre, així com de les restes de fortificacions cerdanes d’origen iber de l’època.

Segons Olesti, tot i que no hi ha cap certesa absoluta, és molt probable que el general cartaginès creués els Pirineus per la vall de la Cerdanya, en direcció a Ruscino (Perpinyà), per dirigir-se posteriorment a Roma, tot creuant els Alps.

Explica'm una Història 2020. Anníbal per les terres cerdanes, a càrrec d'Oriol Olesti.
La sala Sebastià Bosom de l’Arxiu plena per escoltar l’Oriol Olesti