Pau Chica i Marc Bernadas

El VI cicle Explica’m Una Història acaba amb els cerdans i alturgellencs als camps nazis

Conferències Explica'm una història

Divendres, dia 26 de novembre, a les 20 hores, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya va tenir lloc la quarta i darrera conferència del VI cicle sobre història local “Explica’m una història”, organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya.

La conferència portava per títol: “Cerdans i alturgellencs als camps nazis” i va anar a càrrec dels historiadors Marc Bernadas (Cerdanya) i Pau Chica (Alt Urgell).

Els ponents van situar en l’adequat context històric els fets, tot parlant de l’ascens del feixisme a Europa, la Guerra Civil Espanyola i la II Guerra Mundial. Els personatges cerdans i alturgellencs que van acabar en camps de concentració nazis, van fugir d’Espanya després de la victòria franquista i van acabar d’una manera o una altra als camps de concentració nazis.

Pau Chica i Marc Bernadas
Els ponents, durant la conferència (foto: Gael Piguillem)

La conferència prenia com a base un recent llibre d’ambdós autors titulat, precisament, “Cerdans i alturgellencs als camps nazis”, d’Anem Editors.

El cicle Explica’m Una Història, ja consolidat, tornarà en la seva setena edició en les dates originals, el primer quadrimestre de l’any 2022.