Enric Quílez durant la conferència

Enric Quílez clou el cicle 2A l’estiu, recerca’t!” amb una xerrada sobre meteorologia

A l'estiu RECERCA'T Conferències

Ahir dimecres, dia 31 d’agost, a les 19 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la sisena i darrera conferència del cicle “A l’estiu, recerca’t”, que portava per títol: “Fenòmens meteorològics estranys”, a càrrec de l’Enric Quílez i Castro, president del Grup de Recerca de Cerdanya.

El conferenciant va explicar diferents tipus de fenòmens meteorològics (fotometeors, eolometeors, electrometeors, etc.) que se surten del normal i que poden arribar a ser molt espectaculars, com l’Arc blanc, l’espectre de Brocken, l’arc de Bravais, les pluges de granotes o les aurores boreals, per posar uns pocs exemples.

Enric Quílez durant la conferència
Enric Quílez durant la conferència (foto: Gael Piguillem).

Amb aquest, es clou el cicle de conferències estival del GRC, que enguany ha recuperat part del públic perdut l’any anterior a causa de la pandèmia, si bé s’ha notat un cert rejoveniment de l’edat mitjana de les persones assistents a les conferències.

El GRC es considera satisfet per la millora general produïda i el final de l’estiu amb el sopar del GRC, on es lliuraran avui dijous primer de setembre, a la nit, els premis Sebastià Bosom, Josep Egozcue i Josep Maria Martí – Vila de Puigcerdà.