Explica'm Una Història - Josep Maria Martí - Erola Simon

Erola Simon ens porta la figura de Josep Maria Martí

Conferències Explica'm una història

Divendres, dia 3 de març, va tenir lloc, a la Sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, la segona conferència del 8è cicle “Explica’m una història” que portava per títol: “Josep M. Martí Terrada (1837-1917), una vida dedicada a modernitzar la Cerdanya”, a càrrec de la historiadora Erola Simon Lleixà, cap de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya.

La conferència ha tractat sobre la figura històrica d’en Josep Maria Martí, farmacèutic puigcerdanès, entre els segles XIX i XX, diversos cops alcalde de Puigcerdà, organitzador de les defenses de la tercera carlinada, prohom de la Vila, impulsor i president del Casino Ceretà, de la carretera entre la Molina i la collada i de l’electrificació de Puigcerdà, modernitzador de la comarca i contacte i cicerone amb multitud de personatges de la colònia estiuenca puigcerdanesa.

Explica'm Una Història - Josep Maria Martí - Erola Simon
Erola Simon durant la conferència sobre la figura de Josep Maria Martí (foto: Gael Piguillem)

L’acte va ser organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Cerdanya i pel Grup de Recerca de Cerdanya i va ser seguit per nombrós públic.

El cicle “Explica’m una història” està organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Cerdanya i pel Grup de Recerca de Cerdanya, i continua aquest divendres, dia 3 de març, amb la xerrada “Morbo a Marsella! La pesta dibuixa la frontera cerdana (1720-1723)” a càrrec de Pere Gifre, doctor en Història.