Sergio Parra

Genètica i memètica amb Sergio Parra a la Setmama Europea de la Ciència

Conferències Setmana de la Ciència

Dissabte, dia 20 de novembre, a les 19 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència: “¿Por qué somos comos somos y hacemos lo que hacemos?”, a càrrec de l’escriptor i divulgador científic Sergio Parra, en el marc de la Setmana Europea de la Ciència.

El ponent va tractar d’explicar per què som com som (personalitat, conducta) a través de dues grans components: la genètica i l’educació. Tanmateix va afegir algunes components addicionals, com l’estatus i la relació que establim amb la gent que ens envolta.

El ponent va afirmar, després d’exposar diferents teories i exemples, que la conducta humana és realment molt complexa i que, actualment, no tenim cap teoria completa que l’expliqui prou bé, donada la gran quantitat de factors interns i externs que hi influeixen.

La conferència va anar seguida d’un conjunt de preguntes formulades pel públic assistent, especialment interessats per l’educació dels fills i de com poden ser diferents entre ells, tot i haver rebut, en teoria, la mateixa educació dels pares.

Sergio Parra
El ponent, Sergio Parra, durant la conferència (foto: Gael Piguillem).