Enric Quílez, Antoni Pol i Joan Ganyet

Joan Ganyet i Antoni Pol presenten el projecte d’àrea econòmica pirinenca

Conferències

Divendres passat, dia 29 d’abril, va tenir lloc, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, la conferència-col·loqui: “El futur de la muntanya: La proposta d’Àrea Econòmica Especial Andorra-Pirineus”, a càrrec de Joan Ganyet (exalcalde de la Seu d’Urgell) i Antoni Pol (de la Societat Andorrana de Ciències).

Els ponents van presentar-nos el projecte d’Àrea Econòmica Especial Andorra-Pirineus, que implicaria inicialment les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, l’estat d’Andorra i el territori de l’Arieja, amb la possibilitat d’ampliar en el futur l’àrea cap als Pallars.

L’Àrea, que s’emmarca dins de les negociacions entre la Unió Europea i Andorra per un tractat de cooperació, serviria per disposar d’una regió especial compartida per tres estats (Espanya, França i Andorra) on poder desenvolupar projectes econòmics compartits.

L’àrea es va presentar recentment a Andorra i s’ha presentat ara a Puigcerdà. La conferència va ser seguida per un nombrós públic que va presentar preguntes i fer intervencions sobre el tema de la cooperació interestatal transfronterera.

Potser la idea que més va sobreeixir va ser que es tracta d’un projecte il·lusionant, d’una certa rellevància, cosa que podria servir per tirar-lo endavant tot i les traves burocràtiques i polítiques esperables.

Enric Quílez, Antoni Pol i Joan Ganyet
Enric Quílez, Antoni Pol i Joan Ganyet (foto: Francesc Esteban)