Jordi Palomino

Jordi Palomino repassa la història de Llívia

A l'estiu RECERCA'T Conferències

Aquest dilluns, dia 16 d’agost, va tenir lloc, a la sala d’actes del Museu Cerdà de Puigcerdà, la conferència: “Llívia al llarg del temps”, a càrrec de l’historiador Jordi Palomino.

El conferenciant va explicar diversos episodis de la història de Llívia, posant-los en el context general. Va començar per l’ocupació romana de la Cerdanya i la creació de la ciutat de Iulia Lybica, amb el seu fòrum romà.

Després va continuar amb el període visigòtic i la revolta del duc Paulus i la posterior invasió sarraïna, per passar a parlar de la creació dels comtats de la marca hispànica, inicialment sota el control dels francs, per passar a ser independents a partir de Guifré el Pilós.

També va parlar de la importància del castell de Llívia des de la seva creació fins a la seva destrucció per les tropes franceses, a conseqüència dels fets de la guerra civil catalana.

Finalment, va parlar de la partició de la Cerdanya arran del Tractat dels Pirineus i de la formació de l’enclavament de Llívia pel fet de tenir Llívia el títol de Vila i no ser un simple poble.

La conferència, seguida per nombrós públic, va anar seguida per algunes preguntes de temàtica diversa sobre la història de Llívia.

Jordi Palomino
La sala d’actes del Museu Cerdà durant la conferència (foto: Gael Piguillem)