Josep Padró

Josep Padró parla de la relació entre l’Atlàntida i Egipte

A l'estiu RECERCA'T Conferències

Dilluns, dia 2 d’agost, a les 19 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència: “L’Atlàntida i Egipte”, a càrrec del doctor en Història, Josep Padró i Parcerisa.

El Dr. Padró va explicar que el mite de l’Atlàntida, explicat per Plató en dos dels seus diàlegs, tindria una certa versemblança i correspondria a la destrucció de l’illa de Thera, deguda a l’explosió i posterior tsunami de l’illa, a causa d’una gegantina explosió volcànica.

El Dr. Padró correlaciona aquest moment històric amb diverses evidències arqueològiques i documentals a l’Egipte de l’Imperi Nou, segons el qual van patir una enorme destrucció deguda a una mena de tempesta i inundació, seguida d’un enfosquiment del cel.

Aquest moment, correspondria a l’explosió de l’illa de Thera i a la posterior pluja de cendra i altres fenòmens derivats d’aquesta gegantina explosió, que els vulcanòlegs xifren en una magnitud d’unes 200 megatones, molt superior a la potència d’una sola bomba termonuclear de les d’avui dia.

La conferència, seguida per nombrós públic, va anar seguida per algunes preguntes per part del públic assistent.

Josep Padró
Josep Padró durant la conferència (foto: Francesc Esteban)