L’astronomia enceta la Setmana de la Ciència 2010

Conferències Setmana de la Ciència

Dissabte, dia 13 de novembre, a les 18h, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència d’astronomia: “Les darreres notícies del cel”, emmarcada dins del V Cicle de Conferències que enguany organitza el Grup de Recerca de Cerdanya i que actuà de presentació dels actes de la Setmana de la Ciència, que es completaran el proper cap de setmana. La conferència anà a càrrec d’Enric Quílez, astrònom aficionat i President del Grup de Recerca de Cerdanya.

Enric Quílez
Enric Quílez durant la conferència

El Grup de Recerca de Cerdanya té entre els seus objectius principals la divulgació de la ciència en general. En aquesta nova edició, Enric Quílez presentarà les novetats del darrer any en l’apassionant món de l’astronomia, apropant aquesta disciplina al públic ceretà.

L’acte va estar estructurat en set blocs: el sistema Terra-Lluna; el Sol; el Sistema Solar; els Exoplanetes; la Galàxia; l’Espai profund; i Cosmologia. La conferència va consistir en un repàs de les darreres notícies en el món de l’astronomia i de l’astrofísica i segueix la tradició engegada l’any passat d’organitzar per aquesta època una activitat relacionada amb l’astronomia.

L’acte acabà amb un animat torn de preguntes de la trentena llarga d’assistents.

1 comment

  1. […] de començar la Setmana Internacional de la Ciència amb una conferència sobre les darreres novetats en el camp de l’astronomia, el Grup de Recerca de Cerdanya organitza aquest cap de setmana un seguit d’actes, als quals […]

Escriu el teu comentari