Les pluges d’estrelles, conferència i sortida

Conferències Sortides

Dijous dia 12 d’agost, a les 18h, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà va tenir lloc la conferència “Pluges d’estrelles” en ocasió del màxim de les Perseides que es registrà aquell mateix dia. L’activitat, organitzada pel Grup de Recerca de Cerdanya,  pertany al IV Cicle de Conferències sobre temàtica pirinenca que s’organitza enguany i forma part de l’exitós cicle d’estiu que ofereix l’entitat.

En ella es va parlar sobre què és un meteorit, una pluja d’estrelles, les pluges d’estrelles més comunes i, en especial, sobre les Perseides o llàgrimes de Sant Llorenç. També es van donar uns quants consells bàsics sobre l’observació de meteors, el lloc a escollir i també en quina direcció hem de mirar preferentment. L’acte, seguit per unes setanta persones que desafiaren la insistent pluja, va concloure amb un animat torn de preguntes.

A la nit, es va haver de suspendre la sortida per veure les Perseides, aprofitant el màxim d’aquestes tot i que les condicions d’observació astronòmiques, en teoria, eren molt bones, donat que hi ha lluna nova, a causa del mal temps regnant a la comarca.

Escriu el teu comentari