El llibre del Mostassà

Marc Puerta ens descobreix el llibre del Mostassà de Puigcerdà

Conferències Explica'm una història

Divendres, dia 12 de novembre, a les 20 hores, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya va tenir lloc la segona conferència del VI cicle sobre història local “Explica’m una història”, organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya.

La conferència portava per títol: “Anar al mercat a Puigcerdà: l’empremta del llibre del Mostassà al segle XV” i va anar a càrrec de Marc Puerta i Garcia, professor de secundària i investigador medievalista de la UB.

El ponent va parlar del llibre del Mostassà, que es conserva a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, on hi figuren moltes regulacions sobre la venda de productes al mercat de la Vila, del segle XV, així com algunes disposicions sobre higiene municipal.

A la conferència es va parlar del llibre, tant sobre el seu contingut, com del seu llenguatge, fent referència a estructures i paraules emprades en aquella època, moltes de les quals han perviscut al llarg dels segles, fins a arribar als nostres dies.

La conferència va ser seguida per un nombrós públic que, en acabar la conferència, a part de formular algunes preguntes, van poder veure en directe el llibre del Mostassà conservat a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya.

Marc Puerta
El ponent (a la dreta), Marc Puerta i Garcia, durant la conferència. A l’esquerra, Daniel Piñol i Alabart, professor de la UB, tutor del màster i doctor en Història (foto: Gael Piguillem)

Trobareu més detalls del Llibre del Mostassà i del treball de Marc Puerta al bloc de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya.

El cicle “Explica’m una història” continua aquest divendres, dia 19 de novembre, amb la xerrada “Castell de Llívia, la recerca continua. Noves dades per la història de la Cerdanya.” a càrrec d’Eduard Sànchez, arqueòleg, director de les excavacions arqueològiques.