Quim Colomines durant la conferència

Quim Colominas enceta el cicle “A l’estiu, recerca’t” amb una xerrada sobre els sistemes electorals

A l'estiu RECERCA'T Conferències

Aquest dilluns, primer d’agost, a les 19 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la primera conferència del cicle “A l’estiu, recerca’t” que portava per títol: “Per una llei electoral del i per al s. XXI”, a càrrec del Dr. Joaquim Colominas, professor de Ciències Polítiques i llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques.

El conferenciant va explicar que el sistema electoral català és molt ineficient per molts motius: els escollits es deuen bàsicament al partit i només se’n recorden del poble quan arriben les eleccions.

Després de repassar altres sistemes electorals europeus, com els uninominals, que posen en estret contacte els electors amb els seus elegits, com passa al Regne Unit, va exaltar les virtuts el sistema proporcional personalitzat alemany, a qui posava com a referència per a un futur sistema electoral català propi.

Quim Colomines durant la conferència
Quim Colomines durant la conferència (foto: Gael Piguillem)

També es varen repassar altres conceptes com el vot electrònic, les diferents fórmules electorals, la durada de la jornada electoral, la limitació de mandats, la facilitació del vot estranger, etcètera.

La conferència va ser seguida per un nombrós públic que va formular moltes preguntes en acabar la conferència.