Cicle Joves Investigadors.“Europa i Cerdanya, una connexió insuficient?“, a càrrec de Quim Real

Quim Real explica la importància de formar part de la UE

Conferències Joves Investigadors

Divendres, dia 27 de juliol, a les 18 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència: “La Cerdanya i Europa: una connexió insuficient?”, a càrrec de Quim Real i Galí.

A la conferència, en Quim va analitzar com influeix, sobretot en el camp econòmic, tant públic com privat, el fet que la Cerdanya pertanyi a la Unió Europea. Ho va exemplificar amb l’Hospital Transfronterer de Cerdanya, l’Escorxador Transfronterer de Cerdanya i amb un parell d’explotacions privades, una d’agrària i un establiment hoteler.

Les conclusions varen ser que tot i que hi ha un manifest desinterès per la política europea a la comarca, aquesta en depèn i molt, tant pel que fa a programes econòmics com pel fet de l’existència del Tractat de Schengen que fa transparent la frontera entre els estats espanyol i francès.

Cicle Joves Investigadors.“Europa i Cerdanya, una connexió insuficient?“, a càrrec de Quim Real
Quim Real durant el torn de preguntes (foto: Gael Piguillem)

Aquestes conferències s’emmarquen dins del cicle “Joves Investigadors” sobre treballs de recerca de 2n de Batxillerat que organitza cada any el Grup de Recerca de Cerdanya a finals de juliol.

En Quim Real Galí estudiarà el curs vinent Dret a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

2 comments

  1. […] a Quim Real i Galí, pel treball “Europa i Cerdanya, una connexió insuficient?”, dotat amb 250 euros, un lot de llibres de Cerdanya i trofeu […]

  2. […] es va fer lliurament d’un accèssit a Quim Real i Galí, d’Alp, pel treball “Europa i Cerdanya, una connexió insuficient?”. L’accèssit està dotat amb 250 euros i consta igualment d’un lot de llibres de […]