Segona edició del Cyber Cerdanya

Conferències Jornades divulgatives

Dissabte, dia 16 de març, a partir de dos quarts d’onze del matí, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la II Cyber Cerdanya 3.0. Intel·ligència artificial, big data i molt més.

En aquesta segona edició s’han presentat 3 comunicacions sobre temàtiques relacionades amb el món de la informàtica i els ordinadors.

Les comunicacions han estat:

  • Què és la revolució 4.0 en Enginyeria?, per la Dra. Rosa Giralt, del Grup de Recerca en Circuits i Sistemes de Comunicació i del Grup de Recerca en Recursos i Indústries Intel·ligents i Sostenibles, a la UPC.
  • Biologia computacional: Una revolució científica del segle XXI, pel Dr. Daniel Lopez Codina, investigador en models de cultius microbians, a la UPC.
  • Conduint per deixar de fer-ho: El camí cap a la conducció autònoma, per Gerard de Mas Giménez, graduat en Física Aplicada per la UB. Màster en Fotònica per la UPC.

A la primera conferència, s’ha parlat de les diverses revolucions industrials hagudes fins ara i, concretament, de la darrera, de la quarta revolució industrial, amb coses com la robòtica col·laborativa, l’internet de les coses, el big data o la intel·ligència artificial.

Rosa Giralt
La doctora Rosa Giralt (foto: Francesc Esteban)

A la segona conferència s’ha parlat de la biologia computacional, una de les noves revolucions científiques en marxa, on les matèries de biologia, com l’ecologia, la medicina o l’epidemiologia es tracten amb noves tècniques matemàtiques i computacionals, així com sobre els nous tipus de models basats en comportaments emergents i en intel·ligència artificial.

Daniel López
El doctor Daniel Lopez i Codina (foto: Francesc Esteban)

Finalment, a la tercera conferència, s’ha parlat sobre la conducció automàtica de vehicles, gràcies a la recopilació de sensors diversos, com càmeres de llum visible, d’infraroig pròxim, de llum polaritzada, lidars i radars, que s’integren conjuntament i s’analitzen gràcies a la intel·ligència artificial i permeten detectar tots els objectes que hi ha al camp visual del vehicle en trànsit.

Gerard de Mas
Gerard de Mas i Giménez (foto: Francesc Esteban)

Aquesta és la segona edició d’unes jornades que hi ha intenció de repetir anualment.

La jornada és organitzada pel GRC i hi col·laboren el Museu Cerdà i l’Ajuntament de Puigcerdà i està patrocinada per l’empresa local Ibernyx S.L./BDP Software.