Tomàs Meinhardt

Tomàs Meinhardt i les revistes literàries cerdanes al cicle Explica’m una història

Conferències Explica'm una història

Divendres, dia 25 de març, va tenir lloc la segona xerrada del cicle “Explica’m una història” d’enguany, que portava per títol: “Llindars intel·lectuals: revistes literàries cerdanes en el context de les avantguardes europees”, a càrrec de Tomàs Meinhardt Teixidor.

La conferència va tractar sobre tres eixos: el tema de la frontera, les revistes literàries cerdanes de començament del segle XX i com les avantguardes es van veure reflectides en aquestes revistes, d’ambdós costats de la frontera.

Tomàs Meinhardt Teixidor (1991) és professor associat de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Està finalitzant una tesi doctoral al voltant de Fiódor Mikhàilovitx Dostoievski i el seu paper com a intel·lectual al camp literari rus del segle XIX. Forma part del Grup de Recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu (LCEIE-UB) i ha estat chercheur invité a París a l’Institut national des langues et civilisations orientales (INALCO-Sorbonne Paris Cité).

Tomàs Meinhardt
Tomàs Meinhardt explicant el seu estudi sobre les revistes literàries (foto: Gael Piguillem)

Aquest cicle l’organitzen el Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de Cerdanya i el Consell Comarcal de Cerdanya.