III Cicle de conferències Explica'm una Història."Das, la fe contra la cultura. Gènesi i erecció de l'església de Sant Llorenç de Das." a càrrec de Sandra Adam

Torna el cicle Explica’m una història!

Conferències Explica'm una història

La quarta edició del cicle de conferències Explica’m una història!, que organitza  l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya, que habitualment es feia a la tardor, tindrà lloc aquest mes de febrer. Les xerrades, de temàtica històrica, seran, com sempre, a la Sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, al Passeig 10 d’Abril de Puigcerdà.

El cicle comença aquest divendres primer de febrer amb la conferència “La Vila i la Terra: conflictes entre Puigcerdà i els pobles de Cerdanya al segle XVI” a càrrec de l’historiador i arxiver Lluís Obiols.

El següent divendres, 8 de febrer, l’historiador ceretà Marc Bernadas parlarà sobre la Guerra Civil espanyola a Cerdanya ara que es compleixen 80 anys de l’entrada de les tropes nacionals a la nostra comarca. El mateix dia s’inaugurarà l’exposició de fotografies “La retirada” de Frédérique Berlic.

El cicle de xerrades acabarà divendres 15 amb la conferència “El patrimoni sonor de la Cerdanya: les nostres campanes”, a càrrec de Daniel Vilarrubias, historiador de l’art i campanòleg.

Posteriorment, el divendres 22 de febrer tindrà lloc la presentació del llibre “La comunitat jueva de Puigcerdà (c.1250-1493). Documentació i arqueologia de la vila nova i del call”, d’Oriol Mercadal i Carme Subiranas, una de les darreres obres del nostre malaguanyat vicepresident.

Aquest és el programa de xerrades del cicle Explica’m una història! 2019:

Cartell Explica'm una història 2019“La Vila i la Terra: conflictes entre Puigcerdà i els pobles de Cerdanya al segle XVI”
Per Lluís Obiols, historiador i arxiver
Divendres, 1 de febrer, 20h

“1939-2019. La Guerra Civil a Cerdanya 80 anys després”
Per Marc Bernadas, historiador
Inauguració de l’exposició de fotografies “La retirada” de Frédérique Berlic
Divendres, 8 de febrer, 20h

“El patrimoni sonor de la Cerdanya: les nostres campanes”
Per Daniel Vilarrubias, historiador de l’art i campanòleg
Divendres, 15 de febrer, 20h

Presentació del llibre “La comunitat jueva de Puigcerdà (c.1250-1493). Documentació i arqueologia de la vila nova i del call”, d’Oriol Mercadal i Carme Subiranas
Divendres, 22 de febrer, 19h
Sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya (Puigcerdà)