Xavier Obradors

Xavier Obradors enceta el cicle Parlem de Ciència amb els canvi climàtic

Conferències Parlem de Ciència

Aquest dissabte, dia 15 d’abril, va tenir lloc la primera conferència del cicle “Parlem de Ciència” que el GRC ha endegat enguany.

La conferència, que va tenir lloc a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, portava per títol: “Els desllorigadors contra el canvi climàtic: materials i sostenibilitat”, a càrrec del físic Xavier Obradors, Premi Nacional d’Investigació Blas Cabrera (2003), Medalla Narcís Monturiol (1998) i fins fa poc, director de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona, adscrit al CSIC.

El ponent va començar explicant què és l’efecte hivernacle i què el produeix, per passar a analitzar les causes i les conseqüències del canvi climàtic antropogènic.

Xavier Obradors
Xavier Obradors moments abans de començar la xerrrada (foto: Francesc Esteban)

A continuació, va exposar algunes solucions basades en la ciència i la tecnologia dels materials, que van, des de les terres rares, superconductors a altes temperatures i nous sistemes d’emmagatzemament d’energia.

També va parlar d’energies alternatives, com la solar o l’eòlica i de l’esperada energia nuclear de fusió.

La conferència va anar seguida d’un animat debat amb el públic de la sala, que va formular diverses preguntes relacionades amb els temes exposats.

La finalitat del cicle “Parlem de Ciència” és acostar els temes de ciència i tecnologia al gran públic, especialment a la gent jove.