El ponent, Enric Quílez, durant la conferència

Xerrada sobre flora al Welcome Summer Cerdanya

Conferències

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Welcome Summer Cerdanya, una iniciativa amb motivació solidària promoguda per organitzacions d’empresaris i comerciants de la comarca. Entre les activitats programades el Grup de Recerca de Cerdanya amb el seu president, Enric Quílez, com a ponent va fer la conferència “La flora de primavera de Cerdanya“. L’activitat va tenir lloc la tarda de dissabte 27 de juny a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llívia.

La conferència va tractar sobre la primera floració de la Cerdanya, entre els mesos de febrer i juny, bàsicament durant la primavera i el ponent parlar sobre les diferents espècies florals que s’hi fan.

Així, es va parlar dels lliris de neu (Galanthus nivalis), la gatassa (Ranunculus ficaria), el tintorell (Daphne mezereum), el safrà de muntanya (Crocus vernus) i sobre diferents espècies de narcís, gàgees o orquídies.

La xerrada va ser presentada pel muntanyista i escriptor cerdà Alfons Brosel. Inicialment, s’havia de fer a dalt del castell de Llívia, però a causa de les inclemències meteorològiques es va haver de traslladar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llívia.

El ponent, Enric Quílez, durant la conferència
El ponent, Enric Quílez, durant la conferència (foto: Francesc Esteban)