L'Estany de Malniu i la Via Làctia

Exposició “El Cel Nocturn de Cerdanya”

Exposicions

Exposició Cel Nocturn Cerdanya

Els cels estrellats han acompanyat la història de la humanitat inspirant la religió, la filosofia, la ciència, l’art i la literatura. Les nits amb estels són l’origen de la nostra cultura, el nostre patrimoni.

EL CEL NOCTURN DE CERDANYA vol ser una introducció a l’astronomia i convidar a descobrir els paisatges de la comarca durant la nit. És a l’abast de tots, només passejant prop de casa quan es fa fosc o passant la nit en un refugi podem gaudir d’un cel estrellat.

L’exposició es divideix en tres blocs:

  • EL CEL DE CERDANYA repassa la majoria de cossos celestes i fenòmens que podem veure o fotografiar, des dels més comuns, com la Lluna, fins als menys coneguts, com la llum zodiacal.
  • EL PAISATGE ASTRONÒMIC posa en context què podem veure i permet fer-nos una idea de la seva magnitud en relació a les nostres muntanyes.
  • Finalment, el bloc sobre CONTAMINACIÓ LUMÍNICA denuncia la il·luminació indiscriminada que domina les zones urbanitzades i proposa unes recomanacions per il·luminar millor.

L’exposició es podrà veure al Museu Cerdà fins el 4 d’octubre 18 d’octubre.

 

Exposició Cel Nocturn de Cerdanya

Sobre l’autor:

GAEL PIGUILLEM és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona. Ceretà aficionat des de petit a l’astronomia, és un enamorat de Cerdanya, gaudeix sempre que pot dels seus racons i paisatges recorrent-los, observant-los o fotografiant-los. És membre de la Junta Directiva del Grup de Recerca de Cerdanya des de la seva fundació i un consumat especialista en fotografia nocturna a casa nostra. 

Exposició El Cel Nocturn de Cerdanya