Exposició “Les matemàtiques a la vida quotidiana”

Exposicions

exposició matemàtiquesDel 8 al 28 de novembre, a la Sala d’Exposicions Temporals del Museu Cerdà de Puigcerdà, el Grup de Recerca de Cerdanya organitza una exposició divulgativa titulada: “Les matemàtiques a la vida quotidiana”. L’exposició és gratuïta i oberta a tothom.

Encara que les matemàtiques puguin semblar molt allunyades de la realitat, com una disciplina del saber pròpia només dels científics i de gent tancada als seus despatxos, dedicats a fer càlculs o a elaborar abstruses teories, la realitat és molt diferent.

exposició de matemàtiquesLes matemàtiques les trobem pertot arreu: a la natura, a les ciències socials, als electrodomèstics que fem servir cada dia, des dels rellotges, passant pels mòbils, les neveres o pels vehicles en què ens movem. Les matemàtiques es troben a l’aire, al teixit mateix de l’univers i formen part de nosaltres, tot i que gairebé mai no reparem en elles. Així, quan encenem el nostre ordinador, toquem un instrument, comprem amb una targeta de crèdit o fem una fotocòpia, estem fent servir les matemàtiques en major o menor grau.

Les matemàtiques ens envolten. Passeu i descobriu una petita mostra de totes aquelles coses que conformen la nostra vida quotidiana que tenen relació directa o indirecta amb elles.

Cartell Exposició Matemàtiques

Escriu el teu comentari