Les Curses de Muntanya - Sara Aliaga i Jordi Garcia-Petit

Les curses de muntanya

Fòrum Cerdanya

Dissabte, 16 de març, a les 18 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà va acollir el primer debat de la temporada del nou Fòrum Cerdanya del Grup de Recerca de Cerdanya, espai on es debatran temes d’interès relacionats amb la comarca de la mà d’experts relacionats amb cada matèria.

El primer debat portava per títol: “Les curses de muntanya” i va comptar amb la presència de Jordi Garcia-Petit, director del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Xavi Caralt, infermer i organitzador de curses de muntanya, Núria Tomàs, biòloga i organitzadora de curses de muntanya i Sara Aliaga, tècnica comarcal de Cultura i corredora amateur. El moderador va ser el periodista cerdà Guillem Lluch.

Al debat s’hi varen analitzar qüestions com per què s’ha posat de moda les curses de muntanya, la repercussió en aquest fenomen de certs personatges mediàtics, com el Kilian Jornet o l’Emma Roca, la seguretat personal i organitzativa a les curses de muntanya, l’efecte d’aquestes sobre el medi natural o sobre l’economia local, les característiques físiques i psíquiques que han de tenir els corredors o les diferències que hi ha amb altres curses populars com les maratons.

L’acte va ser enregistrat i es va poder serguir en temps real a través d’un hangout i està disponible al canal YouTube del Grup de Recerca de Cerdanya.

Primera part del debat

Segona part del debat