Jornades d'Estudis Comarcals 2022

Una vintena de comunicacions veuen la llum a les JEC22 on també es lliura el Premi Josep Egozcue honorífic a Oriol Mercadal

Jornades d'Estudis Comarcals Premi Josep Egozcue

Al llarg de tot el dissabte, dia 15 d’octubre, el Museu Cerdà de Puigcerdà va acollir la 5a edició de les Jornades d’Estudis Comarcals de Cerdanya, com es fa cada dos anys.

Les Jornades han constat de 23 comunicacions, un nombre més que respectable, al límit del que es pot fer en un sol dia. Les temàtiques, però, han estat sobretot d’història i arqueologia, amb alguna cosa de musicologia i de lingüística. Val a dir que les temàtiques relacionades amb les ciències naturals tenen el seu lloc a les altres jornades que s’organitzen (Botànica, Zoologia, Geologia i Astronomia).

Com en les anteriors edicions de les JEC, aquestes comunicacions seran recollides en un llibre, el Quadern Era número 5, que es publicarà l’any 2023.

Les jornades van acollir un nombrós públic presencial, però també a través de la retransmissió en directe pel canal de youtube del GRC, on podran ser consultades tothora:

La Jornada es va cloure amb la concessió d’un premi Josep Egozcue extraordinari a la persona de l’Oriol Mercadal i Fernàndez, exdirector del Museu Cerdà, historiador, arqueòleg i antropòleg, investigador infatigable de múltiples branques del saber cerdà, dinamitzador cultural, persona del Renaixement, que en el seu dia no va poder rebre el guardó perquè va marxar massa d’hora. El premi va ser lliurat per l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i recollit per la mare de l’Oriol i en presència de la seva família i amics.

Premi Josep Egozcue honorífic
Lliurament del premi Josep Egozcue extraordinari. D’esquerra a dreta, Albert Piñeira, la mare de l’Oriol Mercadal, la Sara Aliaga, dona de l’Oriol i Enric Quílez (foto: Francesc Esteban)

Les Jornades estan organitzades pel Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de Cerdanya i l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de Cerdanya.