Cartell Trobada de Centres d'Estudis de Girona

XXII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona

Jornades divulgatives

Demà dissabte tindrà lloc a Puigcerdà la XXII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona. El gruix de les activitats es duran a terme a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.  Aquest és el programa:

Programa
10.00 h Lliurament de la documentació. Esmorzar.

10.30 h Inauguració de la trobada a càrrec de les autoritats.

11.00 h Informe de la Comissió de Seguiment constituïda el 2016.

11.15h Informacions de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i de l’Institut Ramon Muntaner.

11.30 h Conferència «Bandolers a la Cerdanya, més enllà de la llegenda. Història social i noves oportunitats de recerca» a càrrec de Lluís Obiols, historiador, arxiver i president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.

12.30 h Recorregut urbà pels principals punts d’interès de Puigcerdà: des dels orígens medievals de la vila fins a la gran transformació de finals del XIX. Visita a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i al Museu Cerdà.

14.30 h Dinar al jardí del Museu Cerdà

A la trobada hi assistiran Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà i vicepresident de la Diputació de Girona; Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat; Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l’Institut Ramon Muntaner; i Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya.

Cartell Trobada de Centres d'Estudis de Girona