III Cerdanya Modern Music. Memorial Lleó Borell.

III Cerdanya Modern Music, Memorial “Lleó Borrell”

Música i Poesia

Diumenge, dia 17 de desembre, a les 19 hores, a la Sala de Convencions de Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc el III Cerdanya Modern Music, Memorial “Lleó Borrell”, organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i l’Escola Municipal de Música “Issi Fabra”.

Hi varen actuar dos grups locals de música moderna: el grup “Optimum”, format per Xavi Veres, Adrià Veres, Albert Martínez, Jofre Abellanet, Pau Abellanet i Jan Bisbal i el grup “Jazz Do It”, format per Conrad Oliver, Eduard Palomares, Albert Martínez i Dani Aragüés.

El Memorial vol homenatjar al músic puigcerdanès Lleó Borrell i Gambús (1924-1994), compositor de música lleugera i pianista de jazz, relacionat amb la Nova Cançó. Adquirí fama amb la cançó “Se’n va anar” que obtingué el 1963 el primer premi del Festival de la Cançó Mediterrània interpretada per Raimon i Salomé.

La idea de fer el Memorial partí de l’Oriol Mercadal, company nostre recentment traspassat a qui els músics i l’organització van voler dedicar el memorial d’aquest any.