Trobada Poesia Hivern i Sibil·la 2023

Poesia, música i la Sibil·la per acabar l’any

Música i Poesia

Dissabte, 30 de desembre, a les 21:30 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la XV Trobada de Poesia i Música d’hivern i el Cant de la Sibil·la, l’acte més antic de tots els que organitza el Grup de Recerca de Cerdanya, enguany amb la col·laboració de l’Escola de Música de Puigcerdà, Issi Fabra, la Laia Martín i amb el Xavier Piguillem, de la Inestable Ceretana.

L’acte va constar de tres blocs de poemes, que van ser llegits pels rapsodes Francesc Esteban, Teresa Pérez de Rozas, Manel Figuera i Meritxell Tubau.

Trobada Poesia Hivern i Sibil·la 2023
Meritxell Tubau, rapsoda (foto: Enric Quílez).

El primer bloc, estava format per dotze poemes del poeta peramolenc Josep Espunyes, Creu de Sant Jordi de l’any 2022. Els poemes s’ordenaven de més antics a més moderns, i la temàtica anava evolucionant des de l’obrerisme inicial, fins a una visió més tel·lúrica, de la terra, del seu Alt Urgell natal.

El segon bloc de poemes estava format per dotze poemes del modernisme polonès dels autors Jan Kasprowicz, Kazimierz Przerwa-Tetmajer, Tadeusz Micinski i Boleslaw Lesmian, dels quals es van llegir, traduïts al català, tres poemes de cadascun. El darrer poema, titulat, “Papallones nocturnes” es va escoltar primer en català i després en polonès, llegit pel Manel Figuera.

El tercer bloc de poemes estava format per dotze poemes típics de Nadal, d’autors catalans diversos molt coneguts.

Trobada Poesia Hivern i Sibil·la 2023
José Daniel González, a la guitarra (foto: Enric Quílez).

Als interludis es van poder sentir cinc peces musicals breus:

  • L’Aylén Jiménez interpretà l’Estudi op. 105 núm. 2 de Burgmüller.
  • La Berta Ferrer, el Rondo-Toccata, op. 60 núm. 4 de Kabalevsky i un Preludi de Häendel.
  • El José Daniel González, la Milonga, de Jorge Cardoso.
  • I la Martina Garzolio, el Vals de les Flors, de Louis Köhler.

Finalment, com ve essent habitual des de l’any 2009, la Teresa Pérez de Rozas, amb l’acompanyament musical de la Berta Ferrer, va interpretar la versió mallorquina del Cant de la Sibil·la, Patrimoni Immaterial de la Humanitat des de l’any 2010.

Trobada Poesia Hivern i Sibil·la 2023
Teresa Pérez de Rozas (La Sibil·la), acompanyada a la guitarra per la Berta Ferrer (foto: Enric Quílez).

Per finalitzar l’acte, el Sr. Jordi Palomino, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puigcerdà, va cloure l’acte i l’any cultural 2023.