Interior de l'església de Sant Serni de Coborriu de l'Ingla

Torna la Poesia per a una Nit d’estiu a Sant Serni de Coborriu

Música i Poesia

Dissabte, dia 1 de juliol, a les 22 hores, a l’església de Sant Serni de Coborriu de l’Ingla (Bellver de Cerdanya), va tenir lloc la celebració de la Poesia per a una Nit d’estiu.

L’acte es va dividir en la lectura de dos blocs de poemes. El primer constava de dotze poemes de Joan Maragall i el segon, de dotze de poemes relacionats amb l’estiu i la Nit de Sant Joan, que van ser acompanyats a l’acordió per la Margarita Torner.

Laura Castellet al llaüt
Laura Castellet al llaüt (foto: Francesc Esteban)

El tercer bloc va anar a càrrec de Laura Castellet, coneguda per ser la intèrpret del Cant de la Sibil·la a la Catedral de la Seu d’Urgell, qui va recitar quatre poemes trobadorescos medievals, primer en català i posteriorment cantats en la versió original occitana, acompanyats amb diferents instruments de corda i de percussió.

En acabar, es va sortir fora de l’església i es va oferir a tothom coca i moscatell i la Margarita va interpretar diverses cançons a l’acordió.

L’acte va ser organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya, el Grup de Teatre de Bellver i per l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya i se celebra sempre el primer dissabte després de Sant Joan, en commemoració del Solstici d’estiu.

Margaita Torner tocant l'acordió
Margaita Torner tocant l’acordió (foto: Francesc Esteban)