Xavier Mangado llibre Montlleó

Dues dècades d’excavacions a Montlleó recopilades en un llibre

Presentacions de llibres

El passat dissabte, dia 6 d’abril, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la presentació del llibre: “Montlleó: el paleolític superior a la Cerdanya. Resultats de 20 anys de recerca arqueològica. Homenatge a Oriol Mercadal Fernàndez”, a càrrec d’en Xavier Mangado, un dels responsables del jaciment de Montlleó (Prats i Sansor).

La presentació es va dividir en dues parts: en la primera, el Dr. Mangado va fer un resum del jaciment de Montlleó i sobre què s’hi ha anat trobant en 20 anys d’excavacions, així com de les teories amb les quals es treballa en l’actualitat sobre Montlleó.

La segona part va tractar sobre el llibre pròpiament dit, que està basat en una exposició sobre Montlleó que es va realitzar recentment al Museu Cerdà.

El jaciment de Montlleó té dos períodes paleolítics més o menys continuats d’ocupació: un relatiu al període magdalenià, el més extens, i un altre d’anterior, recentment descobert, que correspondria al període solutrià. El jaciment encara està en fase d’excavació i pot donar moltes sorpreses.

Xavier Mangado llibre Montlleó
El Dr. Xavier Mangado durant la presentació del llibre (foto: Francesc Esteban).