Cori Calero

El canvi climàtic amb Cori Calero

A l'estiu RECERCA'T Presentacions de llibres

Dissabte, dia 31 d’agost, a les 19 hores, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la presentació del llibre: “Si el cel es tornés vermell. El canvi climàtic”, de Cori Calero, la coneguda periodista de TV3, especialitzada en medi ambient.

El títol del llibre fa al·lusió a un fet imaginari: suposem que de cop i volta, el cel es tornés vermell sense saber per què. Tothom en parlaria i la gent demanaria als polítics que fessin alguna cosa per retornar-nos el color blau del cel. Així passa el mateix amb el canvi climàtic: és un fenomen mundial molt greu, que ens afecta a tots, però no s’està fent prou per mirar de pal·liar les conseqüències que aquest tindrà.

La Cori Calero va explicar a bastament algunes de les conseqüències del canvi climàtic i va afirmar que és molt important divulgar bé aquest fenomen, ja que creu que molts científics que investiguen la matèria, no fan prou esforç divulgatiu per tal que els seus descobriments arribin al gran públic.

Cori Calero
Cori Calero, durant la presentació del seu llibre (foto: Gael Piguillem)

La recepta de la Cori per solucionar a mitjà i llar termini el problema del canvi climàtic no consisteix a anar menys en cotxe o a consumir menys carn. Ella proposa: més empatia, més organització i més culturització. Un enfocament molt agosarat, però molt encertat, segons el nostre parer.

La presentació va ser seguida per nombrós públic, el qual va formular algunes preguntes en acabar l’acte.