Es presenta el llibre de la recerca sobre la comunitat jueva de Puigcerdà

Explica'm una història Presentacions de llibres

Divendres passat, dia 22 de febrer, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya va tenir lloc la presentació del llibre “La comunitat jueva de Puigcerdà (c.1250-1493). Documentació i arqueologia de la vila nova i del call”, d’Oriol Mercadal i Carme Subiranas. L’acte va ser organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya i forma part també del cicle sobre història local Explica’m una Història!

El llibre recull la recerca feta pels autors al voltant de la població jueva de Puigcerdà i explica la recerca que s’ha fet, tant als documents de l’Arxiu com sobre el terreny a les excavacions fetes fa uns vint-i-cinc anys al jaciment del call. La zona va ser edificada posteriorment, deixant a la vista una petita part del que va ser un dels primers calls excavats del país.

L’historiador Oriol Mercadal, que ens va deixar sobtadament a finals de 2017, va dirigir diverses excavacions i va publicar els resultats de la seva recerca en diferents publicacions.

Presentació llibre Comunitat Jueva Puigcerdà