Scherzo d'Itàlia - Joan Ganyet

Joan Ganyet presenta “Scherzo d’Itàlia”

Presentacions de llibres

Dissabte, 13 de gener, a les 18 hores, es va fer, a la Sala Pilar Prim de la Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà, la presentació del darrer llibre de fotografies d’en Joan Ganyet, titulat “Scherzo d’Itàlia”.

En aquest llibre, d’acurada edició a càrrec de l’editorial Salòria, l’autor es proposa transmetre un homenatge a Itàlia, un país del qual es declara enamorat, contraposant la creativitat de l’art del Renaixement amb la creativitat dels artistes urbans italians de l’actualitat.

Així, en una primera part, en Joan Ganyet escriu una breu introducció dels seus artistes universals italians abans de passar a la part principal del llibre: les fotografies. En aquesta segona part fotogràfica, l’autor ens proposa un recorregut urbà per les seves ciutats italianes preferides on, amb mirada d’arquitecte, ens captura els elements artístics que troba en els murs dels seus carrers, principalment grafits d’artistes urbans.

Segons el mateix autor, el seu objectiu és capturar la creativitat fresca i de vegades il·legal dels artistes urbans. Les limitacions tècniques que en Joan Ganyet es marca (càmera petita de butxaca, fotografies sense retallar, ni cap edició posterior) juguen en favor del resultat fotogràfic, on l’autor utilitza principalment la llum natural indirecta de les primeres i darreres hores del dia.

Scherzo d’Itàlia” tanca una trilogia de llibres de fotografia del mateix autor, iniciada amb els títols “Pell” i “Tolstoi traces”.

Scherzo d'Itàlia - Joan Ganyet
D’esquerra a dreta: Ernest Altés, escultor; Joan Ganyet, autor del llibre; Anna Martí, professora de Literatura (foto: Francesc Esteban).