Presentació de la Guia dels Ocells de Cerdanya

Lluís Serra presenta la Guia dels Ocells de Cerdanya

Presentacions de llibres

Aquest dimarts, dia 28 de desembre, al Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la presentació del llibre: “Guia d’ocells de la Cerdanya”, del Lluís Serra Domínguez, amb il·lustracions de la Georgina Cabayol Ferraz, publicat per Edicions Salòria.

El Lluís Serra és grau de Biologia Ambiental a la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Ecologia i Biologia Evolutiva a la Universitat de Hèlsinki. És col·laborador habitual i soci del GRC i ha publicat alguns articles a la revista científica Ker.

L’any 2015, va ser el guanyador del Premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà amb un treball de recerca sobre l’albirament d’aus de la Cerdanya. Aquest treball va servir de base per fer l’actual Guia d’ocells de la Cerdanya, que ha estat complementada amb observacions posteriors.

A la presentació, l’autor ha explicat l’estructura de la guia d’ocells, ha parlat del seu origen i metodologia de treball i ha comentat també l’enorme biodiversitat de la Cerdanya, pel que fa a l’avifauna i s’estranya pel fet que sigui relativament desconeguda pel turisme científic i ornitològic.

Tanmateix, també ha parlat de les principals amenaces per l’avifauna cerdana, com són el canvi climàtic, la sobrefreqüentació humana i ramadera dels hàbitats o el canvi d’usos del sòl.

La presentació ha anat seguida per tot de preguntes formulades pel públic assistent.

Presentació de la Guia dels Ocells de Cerdanya
D’esquerra a dreta: Enric Quílez, president del GRC i Lluís Serra, autor del llibre (foto: Gael Piguillem)