Pesentació del llibre "El minyó de Montellà"

Manel Figuera presenta el llibre sobre el bandolerisme a Cerdanya

Presentacions de llibres

Dimecres, dia 29 de desembre, va tenir lloc la presentació del llibre: “El minyó de Montellà i altres bandolers de Cerdanya”, de Manel Figuera, publicat a l’editorial Salòria, a la Sala d’actes del Museu Cerdà de Puigcerdà.

El Manel Figuera és tècnic del Consorci de Normalització Lingüística del Català a Cerdanya, escriptor, excursionista, divulgador i dinamitzador cultural. Pertany a les juntes de l’associació Llibre del Pirineu i del Grup de Recerca de Cerdanya.

L’autor va fer una introducció contextualitzant el període històric del bandolerisme a Cerdanya, que va anar seguida de la presentació pròpiament del llibre, a càrrec de l’alcalde de Puigcerdà i vicepresident de la Diputació de Girona, l’Albert Piñeira.

Es van tractar molts temes, com les guerres privades, el concepte de bandoler, la fi del feudalisme, nyerros i cadells, etcètera.

El llibre es complementa perfectament amb la novel·la del mateix autor, “Els fills de la terra”, sobre temàtica similar, que ha estat recentment reescrita.

Manel Figuera
Manel Figuera, autor del llibre (foto: Francesc Esteban)